Vores Historie

Nyborg Taekwondo Klub er over 40 år gammel og en af de første taekwondoklubber på Fyn.
Vi træner og “tænker” taekwondo i bred format, d.v.s at rummeligheden er stor, og træningsprogrammet samt undervisningen er meget alsidig.
Vi er flere instruktører, mænd og kvinder med hver sine kompetencer og læringsstile, så kedeligt er det aldrig. Vi kommer omkring alle emner som teknik, hosinsul og kamp.
Hosinsul (selvforsvar) er en meget vigtig del af Taekwondo, og med vores træningsudstyr, heriblandt “allround”-hjelm og vest, kan man virkelig træne med fuld damp.

I Nyborg Taekwondo Klub lægger vi megen vægt på, at også det sociale liv skal fungere. Vi synes, at det er vigtigt, at vores medlemmer udvikler sig indenfor sporten, men vi synes også, at det betyder rigtig meget, at man har det godt i hinandens selskab. For at styrke både den sportslige og den sociale del, vælger vi derfor at deltage i forskellige sportslejre og arrangementer i både vores egen klub, men også i andre klubber rundt i landet, hvor vi har gode muligheder for seriøs træning, samtidig med at der også er plads til sjov.

Historie

CHOSEN – Nyborg Taekwondo´s historie er går ikke helt så langt tilbage.. Klubben blev grundlagt i 1976, og har med svingende held fungeret lige siden. I en lang periode midt i 80´erne lå klubben helt stille, men efter nogle friske ildsjæle fik sat gang tingene, har klubben fungeret siden med stor succes. Der er i dag ca. 60 medlemmer og medlemstallet har igennem de sidste 10 år været stabilt.

Hvad betyder CHOSEN?
Navnet “CHOSEN” stammer fra det gamle Korea og blev brugt som betegnelse for det samlede kongerige i årene 57 f. Kr. -918 e. Kr. Chosen betyder Morgensolens land.
Kongerigerne Silla, Koguryo og Paekche var alle selvstændige lande, men var ofte i krig mod hinanden og andre lande, især Japan. På det tidspunkt var der en masse kamptræning rundt omkring i landene, med mange systemer med eller uden våben.
Mange af disse systemer blev brugt i datidens militær hvor soldater kaldtes Hwatangdo. De blev trænet i kampteknik, taktik, filosofi og etik. Elementer vi også ser i vore dages Taekwondo træning. Taekwondo trænes til stadighed i Korea, allerede i skolen starter træningen i lighed med idrætsundervisningen i Danmark. Den olympiske komite tog Taekwondo på programmet ved OL i Seoul, og efterfølgende er sporten blevet fast disciplin ved OL. Det amerikanske forsvar, har siden Korea krigen, hvor de amerikanske styrker opdagede systemet, brugt Taekwondo i uddannelsen af deres soldater.