Historie

Klubbens historie
CHOSEN – Nyborg Taekwondo´s historie er går ikke helt så langt tilbage.. Klubben blev grundlagt i 1976, og har med svingende held fungeret lige siden. I en lang periode midt i 80´erne lå klubben helt stille, men efter nogle friske ildsjæle fik sat gang tingene, har klubben fungeret siden med stor succes. Der er i dag ca. 60 medlemmer og medlemstallet har igennem de sidste 10 år været stabilt.

Hvad betyder CHOSEN?
Navnet “CHOSEN” stammer fra det gamle Korea og blev brugt som betegnelse for det samlede kongerige i årene 57 f. Kr. -918 e. Kr. Chosen betyder Morgensolens land.
Kongerigerne Silla, Koguryo og Paekche var alle selvstændige lande, men var ofte i krig mod hinanden og andre lande, især Japan. På det tidspunkt var der en masse kamptræning rundt omkring i landene, med mange systemer med eller uden våben.
Mange af disse systemer blev brugt i datidens militær hvor soldater kaldtes Hwatangdo. De blev trænet i kampteknik, taktik, filosofi og etik. Elementer vi også ser i vore dages Taekwondo træning. Taekwondo trænes til stadighed i Korea, allerede i skolen starter træningen i lighed med idrætsundervisningen i Danmark. Den olympiske komite tog Taekwondo på programmet ved OL i Seoul, og efterfølgende er sporten blevet fast disciplin ved OL. Det amerikanske forsvar, har siden Korea krigen, hvor de amerikanske styrker opdagede systemet, brugt Taekwondo i uddannelsen af deres soldater.